Україна заявила, що Грузія ігнорує прохання передати генератори і зброю: У Тбілісі відреагували

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов заявив, що грузинська влада вже місяць не відповідає на прохання допомогти постачанням генераторів. Керівник фракції керівної партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе відповів, що вперше чує про таке прохання і не проти постачання генераторів, якщо їх використовуватимуть з гуманітарною метою

Журналіст відділу новин
Україна заявила, що Грузія ігнорує проха…

Про це пише "Новости-Грузия", передає Depo.ua.

Касьянов заявив, що Україна зараз гостро потребує допомоги у відновленні системи електропостачання. Для цього їй потрібні генератори та трансформатори, щоб освітлювати лікарні, будинки та школи. Втім, стверджує дипломат, Грузія вже місяць не відповідає на звернення України.

У відповідь на це Мдінарадзе сказав, що "вперше чує про генератори". Запевняє, що буде намагатися дізнатися деталі про це питання. Політик зазначив, шо Грузія політично підтримує Україну та надає гуманітарну допомогу. Мдінарадзе стверджує, що не бачить проблеми у передачі генераторів, якщо вони підпадають під гуманітарні цілі.

Також Касьянов розповів, що Грузія не відповіла на численні запити України на допомогу зброєю. "Звернення України за військовою допомогою до нашої братньої Грузії, коли йшлося про виживання, життя і смерть, було цілком виправданим, справедливим і необхідним", — розповів дипломат.

Мдінарадзе відповів, що такими словами Касьянов нібито спонукав Грузію стати "стороною у війні". "Участь у війні не на користь Грузії та влада підтримуватиме мир", — запевнив грузинський політик.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme