Епіфаній назвав приблизну дату переходу ПЦУ на григоріанський календар

Для того, щоб провести церковну календарну реформу, Україні знадобиться не менше 10 років. Таку думку висловив предстоятель ПЦУ 

Журналіст відділу «Життя»
Епіфаній назвав приблизну дату переходу…
Фото: Facebook Митрополита Епіфанія

Предстоятель ПЦУ Епіфаній припускає, що Україна перейде на святкування Різдва 25 грудня приблизно через десять років.

Про це він сказав в інтерв'ю DW, передає Depo.ua

Епіфаній наголосив, що українська церква святкуватиме Різдво 25 грудня тоді, коли наше суспільство буде до цього готове. 

"Усі святкують 25 грудня. Якщо з часом наше суспільство буде готове до цього, то церква перейде на новоюліанський календар, і будемо святкувати 25 грудня, а не 7 січня. Ми не проти цього, але ми як церква не можемо допустити чергового розділення. В Україні і так багато розділень зараз", - зазначив він.

Очільник ПЦУ зазначив, що в останні роки спостерігається певна динаміка щодо збільшення кількості українців, які хотіли б відзначати Різдво 25 грудня. 

"У майбутньому, якщо ми вестимемо просвітницьку роботу, то, я так прогнозую, через 10 років проведемо календарну реформу. Протягом останніх трьох-чотирьох років ми бачимо певну динаміку щодо тих, хто цього бажають, але дуже слабеньку. Коли більшість буде готова, церква ухвалить таке рішення", - додав Епіфаній.

Нагадаємо, Епіфаній заявив про перехід громад до ПЦУ і пов'язав це з новою владою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme