Перехід громад до ПЦУ сповільнився з приходом нової влади, – Епіфаній

Після Об'єднавчого Собору Православної церкви України в грудні 2018 року до ПЦУ перейшло близько 700 церковних громад
 

Редактор стрічки новин
Перехід громад до ПЦУ сповільнився з при…
Фото: Facebook Митрополита Епіфанія

Процес переходу громад до ПЦУ сповільнився з приходом нової влади  

Про це розповів предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"За нашими підрахунками, близько семисот парафій приєдналися після Об'єднавчого собору ПЦУ", – повідомив він.

При цьому Епіфаній зазначив, що протягом останнього року переходів було значно менше, а процес сповільнився з другої половини 2019 року

"Цей спад почався ще з приходом нової влади", – додав він.

Епіфаній зазначив, що ПЦУ не потребує якогось відкритого сприяння з боку української влади, але має бути підтримка цього процесу в рамках, визначених законом.

За його словами, наприклад, це стосується поліції, "яка іноді не бажає брати безпосередньої участі, захищати законні права громади, не розбирається в цих процесах, іноді може навіть відверто захищати інтереси московських прихильників".

"І тому є багато громад, які мають внутрішнє бажання перейти, вони практично вже визначилися, але не мають бажання протистояти тому натиску, який буде під час їх переходу", – сказав Епіфаній.

Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що перехід парафій від Московського патріархату до ПЦУ сповільнився, бо представники російської церкви стали активніше звертатися в суди. При цьому, за його словами, ПЦУ виграє практично всі судові позови від Московського патріархату.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme