Юридична боротьба: Епіфаній пояснив, чому сповільнився перехід парафій від Московського патріархату

Московський патріархат став активніше боротися з переходом парафій до Православної церкви України (ПЦУ) у судах

Редактор стрічки новин
Юридична боротьба: Епіфаній пояснив, чом…
Фото: Facebook Митрополита Епіфанія

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що перехід парафій від Московського патріархату до ПЦУ сповільнився через "юридичну боротьбу".

Про це він розповів у інтерв’ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Водночас, за словами Епіфанія, ПЦУ виграє практично всі судові позови від Московського патріархату.

"Це погіршило в останній час переходи. Бо відбувається певний тиск, юридична зараз боротьба в судах. Хоча ми практично на 100% виграємо всі судові позови з боку Московського патріархату. Вони намагаються оскаржити. Але якщо громада вирішила, то будь-який суд ніколи не зможе заборонити чи скасувати рішення цієї громади. Якщо вона хоче бути в українській церкві, вона має це право, згідно з Конституцією, українськими законами", – сказав очільник ПЦУ.

Він також зазначив, що громадам потрібно робити усе можливе задля переходу від російської церкви, адже часто буває ситуація, коли люди змушені ходити до церкви Московського патріархату, бо храму ПЦУ у їхньому населеному пункті немає.

"Це є проблемою загалом східної України, є багато тих, які хочуть відвідувати храм ПЦУ, але, на жаль, їх немає в тій місцевості. І вони змушені відвідувати храми РПЦ. Це з часом буде змінено. Бо громада змінює. Потрібно гуртуватися. Потрібно робити все залежне від громади для того, щоб рухатися в напрямку переходу", – зазначив митрополит Київський і всієї України.

Нагадаємо, раніше предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не виключив, що 31 грудня і 1 січня ПЦУ може послабити піст або взагалі скасувати його на два дні, поки українці святкують Різдво 7 січня, а не 25 грудня. За його словами, у деяких помісних православних церквах є така традиція. 

Читайте також: Недозаборонені: Чому Московський патріархат досі марширує Україною

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme