Українська армія отримає унікальні гусеничні роботи зі Словаччини (ФОТО)

Словаччина передасть Україні дві гусеничні машини для розмінування Bozena-5
 

Журналіст відділу новин
Українська армія отримає унікальні гусен…
Фото: Defense Express

У відповідь на запит про допомогу Словаччина пропонує Україні дві системи розмінування Bozena-5 та медичні матеріали та обладнання на суму 1,7 мільйона євро

Відповідне рішення затвердив уряд Словаччини, повідомляє Depo.ua з посиланням на Defense Express.

Зазначається, що система розмінування Bozena-5 являє собою гусеничну дистанційно керовану машину, використовувану для розмінування територій шляхом підриву мін. Оператор може керувати роботом, знаходячись на відстані до 2000 метрів.

Bozena-5 здійснює примусову детонацію або ліквідацію протипіхотних мін натискної або натяжної дії, а також протитанкових мін із зарядом до 9 кг тринітротолуолу. Процес розмінування контролює оператор з броньованої кабіни з прямим полем огляду. До місця розмінування Bozena-5 доставляється на транспортному причепі. А безпосередньо по мінному полю пересувається за допомогою свого гусеничного рушія.

Машина захищена металевим кожухом, а від пошкоджень під час детонації її захищає броньований щит, розташований в передній частині, безпосередньо за ланцюговим пристроєм.

Подібних автоматизованих машин для розмінування з дистанційним керуванням у ЗСУ до цього не було.

Нагадаємо, 29 липня 2021 року на базі 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту створили Центр протимінної діяльності.

Читайте також: Як бактерії допоможуть розміновувати Донбас

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme