Українські митники конфіскували 58 тонн кави із В'єтнаму

Українські митники виявили чергову схему незаконного імпорту кави на загальну суму 4,2 млн грн

Редактор стрічки новин
Українські митники конфіскували 58 тонн…
Фото: Держмитслужба

Митниця здійснила перевірку ввезення з В'єтнаму до України кави у  зернах, виду Арабіка, вагою близько 58 тонн. Вантаж був оформлений з порушеннями.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на повідомлення Держмитслужби.

Відповідно до товаросупровідних документів, які були подані до митного оформлення, одержувач та імпортер товару – українське товариство, а продавець – нідерландська компанія.

Однак у митників виникли сумніви щодо законності здійснення цієї зовнішньоекономічної операції. Тому вони направили запит до нідерландської митниці щодо надання допомоги у проведенні перевірки дотримання митного законодавства цієї кави.

Кава конфіскація на митниці

Кава із В"єтнаму конфіскація на митниці

"За результатами опрацювання відповіді митних органів іноземної країни встановлено, що нідерландська компанія ніяких договорів на продаж і поставку товару в Україну не укладала, тобто відомості, зазначені в товаросупровідних документах, поданих українським товариством до митного оформлення, не відповідають фактичним обставинам", – зазначили в українському митному відомстві.

Кава конфіскована на митниці

В діях керівника української компанії - імпортера встановлено наявність ознак порушення митних правил, зокрема, переміщення товарів на загальну суму понад 4,2 млн. грн. через митний кордон України з приховуванням від контролю, надавши документи, що містять неправдиві відомості щодо продавця та відомості, необхідні для визначення його митної вартості.

Митниця конфіскували 58 тонн кави

Фото: Держмитслужба

Координаційно-моніторинговою митницею складено три протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що передбачає накладення штрафу у розмірі сто відсотків вартості товару та його конфіскацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через неврожай кави у всьому світі очікується її здорожчання, у тому числі й в Україні. Найбільше на собівартість кави у світі впливає сильна посуха в Бразилії – провідному виробнику кавових зерен у світі.

Читайте також: Чому в Україні стрімко дорожчає кава і коли це закінчиться

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme