Українським військовим до кінця року підвищать зарплати

Верховна Рада України виділила гроші на збільшення мінімальної зарплати в цілому, а також на виплати військовим
 

Журналіст відділу новин
Українським військовим до кінця року під…
Фото: Depo.ua

Верховна Рада виділила 4 мільярди гривень для зарплат військовим, які виплатять вже найближчим часом.

Про це йдеться у внесених 8 жовтня змінах до закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів (№6052), інформує Depo.ua.

Витрати на Міноборони збільшили з 117,6 млрд, які були раніше закладені в бюджеті, до 121,5 млрд – тобто на 3,9 млрд. Крім того, витрати на забезпечення діяльності ЗСУ будуть збільшені з 89,4 до 93,5 млрд гривень, тобто на виплати військовим додатково піде 4,1 млрд. Вони отримають не тільки свої заслужені зарплати, а й надбавку.

Гроші вдалося виділити завдяки перерозподілу коштів. 100 мільйонів гривень взяли із запланованих витрат на будівництво житла військовослужбовцям, і ще на 150 мільйонів скоротили суму, яка виділялася на закупівлю і ремонт військової техніки.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2021 рік витрати на безпеку і оборону склали 267,1291 млрд грн, що становить 5,93% від ВВП.

17 вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила збільшення бюджету сектору оборони на 2022 рік.

ПРи цьому Міністерство оборони станом на 10 серпня заборгувало військовослужбовцям 1,5 мільярда гривень обов'язкових платежів.

Станом на 8 жовтня за даними Міноборони заборгованість військовослужбовцям Операції Об'єднаних сил складала 2,1 млрд грн.

Читайте також: ЗСУ з мільярдними боргами: Чому військові йдуть з української армії

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme