Український міністр культури порадів бану Russia Today у Німеччині

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко відреагував на видалення  двох німецьких каналів російського пропагандистського телеканалу Russia Today на відеохостингу YouTube

Редактор стрічки новин
Український міністр культури порадів бан…
Фото: ТАСС

Український міністр припустив, що видалення каналів пов'язане із врученням російської пропаганди у виборчий процес у Німеччині.

Про це Ткаченко написав у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Кажуть, на три речі можна дивитися нескінченно. На вогонь, на воду і на те, як Youtube блокує кремлівські канали. Тож, кілька речень щодо закриття Youtube-сторінок пропагандистських кремлівських каналів Russia Today та DFP в Німеччині.  

На мою думку, це блокування не випадково сталося після виборів в Німеччині. Керівниця RT не каже, чому саме YouTube заблокував кремлівські рупори, хоча причину напевне знає. Можливо, йдеться про чергове втручання Кремля в закордонний виборчий процес", – зазначив міністр.

За словами Ткаченка, видалення російських пропагандистських каналів із YouTube свідчить, що західні країни все більше розуміють, наскільки важливо протидіяти інформаційній агресії.

"Тепер російська влада вимагає заборонити на своїй території трансляцію всіх загальновідомих німецьких каналів, які відомі у світі своєю неупередженістю, додержуванням журналістських стандартів. Звісно, назвавши їх іноагентами.  Але цивілізований світ все більше розуміє важливість протидії інформаційній агресії, фейкам, дезінформації. Адже кремлівські ЗМІ журналістикою вважати не можна. Це лише засоби масової дезінформації", – наголосив український міністр.

Ткаченко також зауважив, високі рейтинги російських пропагандистських телеканалів серед німецькомовних ЗМІ, пояснюються тим, що на розкрутку переглядів та збільшення аудиторії кількох каналів, включаючи RT, Кремль виділяє "сотні мільярдів рублів".

"Радий тому, що інформаційне поле Німеччини стане чистішим без бруду та брехні, що нав’язується кремлівською пропагандою. Український досвід заборони трійки каналів Медведчука, а також блокування пропагандистських соцмереж показує, що це – фактично єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками Кремля, на який він не може впливати", – підсумував голова МКІП.

Ткаченко про видалення каналу RT у Німеччині - допис у ТГ

Нагадаємо, 28 вересня стало відомо, що відеохостинг YouTube видалив без можливості відновлення два німецьких канали російського пропагандистського телеканалу Russia Today. Йдеться про канали RT DE та Der Fehlende Part (DFP). 

Головна редакторка RT Маргарита Сімоньян назвала дії відеохостингу "медійною війною" та висловила сподівання, що Росія заборонятиме німецькі ЗМІ у відповідь.

Читайте також: Гібридна війна: Як Кремль використовує іноземців заради пропаганди проти України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme