Український стартап Grammarly оцінили в $13 млрд

Заснована українцями IT-компанія Grammarly залучила 200 мільйонів доларів у межах нового раунду інвестицій
 

Журналіст відділу новин
Український стартап Grammarly оцінили в…
Фото: Grammarly

Таким чином капіталізація стартапу Grammarly зросла до 13 мільярдів доларів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Підвищення вартості компанії свідчить про приголомшливе зростання Grammarly за останні роки після того, як у 2015 році вона запустила бізнес-модель freemium, що допомагає накопичити лояльну базу з мільйонів щоденних користувачів та інших великих корпоративних клієнтів, включно з Zoom Video Communications Inc, Cisco Systems Inc, Dell Technologies Inc та Expedia Group Inc", – йдеться у повідомленні.

Раунд цього року – найбільший в історії Grammarly. У ньому брали участь інвестиційні компанії Baillie Gifford та BlackRock Inc.

Нагадаємо, у 2019 році компанію Grammarly оцінили більш ніж у 1 млрд доларів.

Довідка: Grammarly – це інтелектуальний онлайн-сервіс перевірки граматики, що ґрунтується на технологіях штучного інтелекту. Застосунок підвищує якість письмового спілкування, враховуючи індивідуальний стиль користувача та його комунікативні цілі, пропонуючи виправлення, які роблять текст граматично, стилістично і структурно правильним.

Компанію заснували кияни Максим Литвин, Олексій Шевченко і Дмитро Лідер у 2009 році, а через два роки вона стала прибутковою.

З моменту свого запуску Grammarly створила безліч продуктів, включно з Grammarly Business, які допомагають великим компаніям виконувати різні функції, у сферах продажу та маркетингу зокрема.

Стартап також нещодавно уклав партнерство з Samsung Electronics, і за умовами пропозиції Grammarly буде інтегровано з клавіатурою смартфона південнокорейської компанії. Це дасть змогу клієнтам Samsung використовувати інструменти Grammarly без встановлення програми.

Читайте також: Grammarly: За що українці отримали $1 млрд

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme