Український супутник "Січ-2-30" відправили до США: Де і коли його запускатимуть

Український супутник "Січ-2-30" було відправлено до США без відхилень від графіку після завершення всіх митних формальностей

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Український супутник "Січ-2-30" відправи…
Фото: Прес-служба ДМС

Уточнюється, що супутник "Січ-2-30" було виготовлено в Дніпрі в межах Національної космічної програми України. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на офіційний Telegram-канал Державної митної служби України.

За словами голови державного космічного агенства України, роботи по підготовці супутника до запуску будуть проведені вже у США.

10 січня 2022 року його планують запустити з мису Канаверал (штат Флорида, США).

Український супутник "Січ-2-30" відправили до США: Де і коли його запускатимуть

Нагадаємо, американська компанія SpaceX має доставити український супутник дистанційного зондування "Січ-2-1" у космос за 1 мільйон доларів. Переговори між комітетом економічного розвитку українського парламенту за участі команди Держкосмосу зі SpaceX тривали з грудня 2020 року.

У травні 2021 року ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" уклало контракт з європейською компанією ISILAUNCH, що контрактує у SpaceX місця для доставки вантажів у космос.

Спершу запуск космічного апарата планувалося здійснити в грудні 2021 року, однак у жовтні стало відомо, що SpaceX відклала запуск своєї ракети-носія Falcon 9, на якій мав бути достевлений на орбіту український супутник.

"Січ-2-30" має стати першим за останні 10 років вітчизняним апаратом дистанційного зондування Землі.

Очікується, що запуск і подальше використання цього супутника дадуть змогу вирішувати багато актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового та освітнього характеру, а також забезпечити реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони.

1 грудня стало відомо, що космічні підприємства міста Дніпра завершили роботи з виготовлення та випробування супутника "Січ-2-30". Відтак, він був готовий до відправлення на стартовий майданчик ракети-носія.

Читайте також: Космічні війська: Коли Україна матиме власну розвідку на орбіті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme