Український супутник знову вийшов на зв'язок: Бортова апаратура працює у штатному режимі

Український навколоземний супутник "Січ-2-30" перебуває на зв'язку із вітчизняним Центром космічного зв'язку

Журналіст відділу новин
Український супутник знову вийшов на зв'…
Фото: Прес-служба ДМС

Новітній український супутник "Січ-2-30", попри проблеми, які виникли через деякий час після виходу на орбіту, тримає зв'язок із Центром космічного зв'язку України.

Це підтвердив головний конструктор і начальник КБ "Південне" Костянтин Білоусов, передає Depo.ua із посиланням на "Сегодня".

За його словами, після виходу на орбіту стійкий зв'язок із супутником не вдавалося встановити через недостачу енергії.

Причиною цього стало таке положення супутника, що на його робочі поверхні світло від Сонця потрапляє лише у вигляді відблиску від Землі. Втім, і такої кількості енергії вистачає для того, аби тримати контроль над космічним апаратом.

"Зв'язок є, але він періодичний через дефіцит енергії. Водночас відмов бортової апаратури немає. В умовах, що склалися, він функціонує штатно", – пояснив Білоусов.

Нагадаємо, 13 січня близько 17:30 у США ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX, яка несе корисним навантаженням виготовлений у Дніпрі супутник "Січ-2-30", вдало стартувала з космодрому на мисі Канаверал. Загалом ракета-носій несе корисним навантаженням 105 космічних апаратів. Супутник "Січ-2-30" від'єднався від ракети-носія о 18:50 за київським часом.

"Супутник Січ-2-30" використовуватиметься у цивільній сфері і для забезпечення питань безпеки України. Він виготовлений для ведення спостереження за поверхнею Землі й дозволяє робити знімки роздільною здатністю до 8 метрів. Космічний апарат працюватиме протягом п'яти років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme