Українці бідкаються на блокування карток та переказів у "ПриватБанку": Що про це відомо

Користувачі фінансової установи "ПриватБанк" скаржаться на блокування своїх карток та грошових переказів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українці бідкаються на блокування карток…
Фото: Depo.ua

Працівники банку проводять боротьбу з шахраями та можливим відмиванням коштів.

У зв'язку з цим клієнтів просять підтвердити свою особистість, повідомляє Depo.ua із посиланням на дописи на спеціалізованому форумі від Міністерства фінансів.

Окрім цього, власники рахунків повинні також доводити, що кошти, які перебувають на рахунках, були отримані легальними методами без порушення чинного законодавства.

Зокрема, через підвищення кількості випадків  шахрайства фінансові установи вимушені посилювати контроль. 

"Хотів переказати на свій рахунок в іншому банку. Під час переказу прийшло повідомлення: щоб продовжити, зателефонуйте на 3700 (гаряча лінія банку, – ред.)", – скаржиться один з клієнтів.

За його словами, співробітник банку попросив назвати суму переказу, кому переказують гроші, ПІБ, дату народження, повну адресу прописки, рік народження, повну кількість років.

При цьому у банку запевняють, що діють у межах закону, а такі перевірки мають допомогти запобігти можливим випадкам шахрайства.

Зауважимо, деякі клієнти скаржаться на перевірку легальності отримання доходів. При цьому, банк має право проводити такі перевірки та зупиняти "сумнівні" операції.

"Після певних оплат банк захотів документи про походження коштів. Зрозумів, що раз у банку не вистачає розуму переглянути всю історію по картках клієнта, який у ньому обслуговується більш ніж 10 років, час закривати там всі картки", – обурюється користувач.

Нагадаємо, днями українці почали скаржитися на збої в роботі банкоматів "ПриватБанку". З їхніх карткових рахунків банк списував коректну суму, а от на руки банкомат видавав значно менше купюр. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme