Українці довіряють Разумкову, але президентом його бачити не хочуть, – опитування

Президент Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри до політиків, за ним йдуть голова Верховної Ради Дмитро Разумков і п'ятий президент Петро Порошенко
 

Журналіст відділу новин
Українці довіряють Разумкову, але презид…
Фото: Багнет

Рейтинг довіри до політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 50% опитаних, не довіряють – 48%, таким чином політик повернув позитивний баланс довіри, який мав упродовж першого року правління.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", інформує Depo.ua.

Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 29%, не довіряють – 32%, не знають його – 33%.

Екс-президенту, лідеру "Європейської солідарності" Петру Порошенку довіряють 26%, не довіряють – 71%.

Рівень довіри до лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко становить 26%, не довіряють їй – 72%.

Одному з лідерів партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрію Бойку довіряють 23%, не довіряють – 58%, не знають його – 16%.

Прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 17%, не довіряють – 46%, не чули про такого – 30%.

Найменше довіряють голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку – лише 15%, не довіряють – 71%.

Водночас, якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 31,1% проголосували б за Володимира Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором), 13,3% підтримали б Петра Порошенка, 10,9% – Юрія Бойка, 9,2% – Юлію Тимошенко, 6,1% – Ігоря Смешка, 5,7% – Володимира Гройсмана, 5,7% – Євгена Мураєва, 4,1% – Олега Ляшка. 3,7% – Дмитра Разумкова, 3,1% – Арсенія Яценюка. Підтримка інших кандидатів нижче 2%.

Зазначається, що дане опитування проводилося протягом 2-4 вересня серед 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Нагадаємо, якби президентські вибори пройшли у першій половині серпня, то у другий тур вийшла б та сама пара, що і 2019 року: чинний президент Володимир Зеленський набрав би у першому турі 27,2%, а його попередник Петро Порошенко – 14,9%.

Довідка: Попередні президентські вибори пройшли в Україні 2019 року. Тоді у першому турі сенсаційну перемогу здобув комік Володимир Зеленський, набравши 30,24%. У чинного глави держави Петра Порошенка виявилося усього 15,35%. Трохи відстала від нього лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко – 13,4%.

У другому турі Зеленський переконливо переміг конкурента – 73,22% проти 24,45% у Порошенка.

Читайте також: На старті підготовки до виборів: Хто є найнебезпечнішим для рейтингу Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme