Українці найбільше хотіли б жити на вулиці імені Скрябіна та Чорновола, – дослідження УІМ

Український інститут майбутнього (УІМ) презентував результати нового соціологічного дослідження, проведеного спільно з New Image Marketing Group, на тему "Хто ми: дослідження українського суспільства до 30-річчя незалежності України"

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Українці найбільше хотіли б жити на вули…
Фото: Рixabay

Вони свідчать про те, що українці не можуть обрати одного політика, який приніс Україні найбільше користі за останні тридцять років, і чиїм ім’ям вони хотіли б назвати власну вулицю.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт УІМ.

Дослідження показало, що серед активних українських діячів за останні 30 років громадяни назвали б свою вулицю іменем:

  • співака Кузьми Скрябіна (26%);

  • Вячеслава Чорновола (14%);

  • актора Богдана Ступки (12%).

Уточнюється, що молодь удвічі частіше за старше покоління воліла б жити на вулицях названих на честь співака Кузьми Скрябіна – 37%, та футболіста Андрія Шевченка – 10%.  

Водночас серед старшого покоління у кілька разів більше прихильників ідеї жити на вулиці на честь Вячеслава Чорновола – 19%, тоді як серед молоді – лише 6%.

За регіональними розбіжностями слід виділити те, що у Центрі та на Заході українці хотіли б проживати на вулицях названих на честь Кузьми Скрябіна (Центр – 28%, Захід – 27%), Вячеслава Чорновола (Центр – 15%, Захід – 22%) та Левка Лук’яненка (Центр – 7%, Захід – 10%).

А ось на Донбасі більшість респондентів хотіли б, аби їхні вулиці носили ім’я боксера Олександра Усика – 9%, та актора Андрія Данилка – 9%.

Українці найбільше хотіли б жити на вулиці імені Скрябіна та Чорновола

Зазначимо, що соціологічне дослідження було проведене серед 5000 респондентів face-to-face у період з 17 липня по 1 серпня 2021 року на всій території України.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, яким політикам та органам влади українці довіряють найбільше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme