Українці визначилися, чи хочуть позачергових президентських і парламентських виборів

За проведення дострокових виборів до Верховної Ради виступають менше половини українців (46%) і майже стільки ж (44%) – проти цього

Журналіст відділу новин
Українці визначилися, чи хочуть позачерг…
Фото: Скріншот

Про це свідчать результати дослідження Українського інституту майбутнього (УІМ) "Соціально-політичні настрої українців, Червень", передає Depo.ua.

За словами експертів, ці цифри підтверджують тенденцію останніх трьох опитувань: кількість прихильників дострокових виборів з лютого поступово падала, а кількість противників, навпаки, зростала. Нині вона зафіксувалась на цих позначках.

Крім того, більше половини громадян (55%) виступають проти проведення дострокових президентських виборів і 38% підтримують такий крок.

Як і щодо дострокових парламентських, впродовж весни настрої громадян щодо президентських виборів змінювалися в бік зменшення підтримки такого кроку. При цьому дані за червень є фактично ідентичними до травневих показників.

В УІМ наголосили, що за п’ять опитувань, проведених з лютого, зафіксувалася тенденція: з усіх регіонів саме на Донбасі настрої щодо дострокових президентських виборів є діаметрально протилежними до національних показників.

Нині частка їх прихильників становить 53% до 39% противників цього кроку. Це, зокрема, пояснюється тим, що мешканці Донбасу стабільно демонструють меншу довіру президенту Володимиру Зеленському.

Українці визначилися, чи хочуть позачергових президентських і парламентських виборів

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, яким політикам та органам влади українці довіряють найбільше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme