Українці зможуть отримувати гарантію на придбаний товар в електронному виді

Народні депутати 1 липня ухвалили законопроект №4185, який передбачає, що покупці зможуть отримувати гарантії та чек на придбану техніку в електронному виді

Журналіст стрічки новин

Як інформує Depo.ua, за таке рішення проголосували 335 парламентаріїв. 

Зазначається, що після того, як документ набуде чинності, українці матимуть змогу отримувати доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорта або будь-якого іншого документа, який додається до товару) в електронному вигляді на офіційному сайті виробника. Однак за необхідності споживач зможе отримати такі документи у паперовому вигляді.

Крім цього, передбачається, що реєстрації технічно складних побутових товарів на офіційному сайті виробника і оформлення гарантійних зобов’язань в електронному виді здійснюється продавцем при продажі такого товару.

Нагадаємо, що сьогодні також Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №3715, який виключає можливість здійснення закупівель для боротьби з епідемією коронавірусу без використання електронної системи закупівель Prozorro. Позатендерна процедура зберігається для ліків, вакцин медобладнання та інших засобів, необхідних безпосередньо для лікування хворих та профілактики.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme