Українців хочуть почати тестувати на коронавірус на залізничних вокзалах 

"Укрзалізниця" хоче розпочати тестувати українців на COVID-19 прямо на залізничних вокзалах

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українців хочуть почати тестувати на кор…
Фото: Рixabay

Таке нововведення перевізник прагне запровадити з 21 жовтня для тих українців, які хочуть подорожувати потягами, але не мають на руках сертифікату про щеплення від коронавірусу.

Про це повідомив представник національного перевізника під час брифінгу 13 жовтня, передає Depo.ua

"Розгортання експрес-лабораторій на найбільших вокзалах допоможе згладити наслідки недостатнього рівня вакцинації. Ми сьогодні офіційно звернемося до МОЗ. Хочемо, щоб наші пасажири мали доступ до тестів, а не сплачували більше, ніж вартує сам квиток", – сказав уповноважений представник "Укрзалізниці".

За його словами, перевізник уже найближчим часом звернеться одразу до кількох відомств з проханням про співпрацю. "Укрзалізниці" необхідна підтримка в розгортанні мережі експрес-лабораторій на найбільших вокзалах країни.

Також у профільного міністерства хочуть попросити певний запас експрес-тестів, щоб, принаймні у перші дні робити їх для пасажирів безкоштовно.

Однак, в "Укрзалізниці" попереджають. що безоплатними експрес-тести на COVID-19 будуть лише в перехідний період, поки люди будуть звикати до нових обмежень. 

Нагадаємо, у понеділок, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme