Українцям із паперовими паспортами пояснили, як отримати COVID-сертифікат (ВІДЕО)

Свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу можна отримати у мобільному застосунку "Дія" навіть тоді, коли у людини є лише паперовий паспорт-книжечка 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українцям із паперовими паспортами поясн…
Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Така послуга набирає популярності ще й через те, що  отримати за місцем вакцинації паперовий COVID-сертифікат після першого щеплення не завжди можливо.

Як це зробити, фахівці Міністерства цифрової трансформації України розповіли та показали у відео, передає Depo.ua.

Для початку потрібно зареєструватися у мобільному застосунку "Дія" за допомогою авторизації через "Приват24", Monobank чи BankID.

У розділі "Послуги" необхідно знайти вкладку COVID-сертифікати. Для генерування документи про першу дозу щеплення від коронавірусу "Дія" попросить цифровий підпис.  Отримати його можна всередині самого мобільного додатку або на сайті "Приват24". 

Після того, як людина отримала файл із цифровим підписом (відкривати його не потрібно, – ред.), потрібно перейти в особистий кабінет на сайті "Дії". Там клієнту запропонують увійти за допомогою "Особистого ключа" - того самого файлу, який він уже отримав у "Приват24" чи у "Дії". 

Після авторизації треба на порталі Дія вкладку COVID-сертифікати й зробити запит на отримання сертифікату. Після його підтвердження, яке надійде на електронну пошту, сертифікат можна завантажити на смартфон і роздрукувати. 

А отримати сертифікат в самому додатку можна буде протягом доби після цього, коли кнопка "Отримати сертифікат" стане активною. 

Нагадаємо, раніше у профільному міністерстві пояснили, як працівники кафе, ресторанів та фітнес-клубів можуть перевірити у відвідувачів COVID-сертифікат. Це можна зробити без спеціальних технічних засобів. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme