Українцям пояснили, чому не варто поспішати повертатися у покинуті будинки

У Міністерстві внутрішніх справ закликали громадян, які залишили свої будинки, але хочуть повернутися, зробити це через деякий час, а не одразу

Журналіст стрічки новин
Українцям пояснили, чому не варто поспіш…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Все тому, що там може бути покинута зброя, боєприпаси й міни. Громадяни можуть їх не помітити, однак ризикують натрапити на небезпеку.

Про це поінформував в ефірі українських телеканалів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, пише Depo.ua.

"Я хотів би закликати усіх зберігати обережність, спокій і уникати поспішного повернення до покинутих будівель, оскільки там може чекати, серед іншого, покинута зброя, боєприпаси, відповідне мінування, міни-розтяжки тощо і багато чого іншого, що око пересічного громадянина, не підготовлене, може не помітити", – поінформував він.

Посадовець закликав українців почекати відповідної зачистки того чи іншого населеного пункту, серед іншого, силами Нацполіції, і, відповідно, зеленого світла з боку офіційної влади, у тому числі і Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Тільки після того ми можемо говорити про повернення до домівок за найбільш потрібними якимись речами, одягом тощо", – уточнив він.

Нагадаємо, раніше українців застерегли від ворожих мін-пасток із розтяжками. Громадянам розповіли, що робити, якщо знайшли підозрілий предмет.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme