Українцям розповіли, чи можна збиратися у подорож з бустером Pfizer та вакцинацією CoronaVac

Українцям, які отримали щеплення курсом CoronaVac та бустером Pfizer можна подорожувати як туристам та у бізнес-цілях до країн, які не визнають вакцинацію Coronavac

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українцям розповіли, чи можна збиратися…
Фото: Рixabay

У такому разі в їхніх міжнародних сертифікатах про вакцинацію буде відображатися інформація про останню отриману вакцину.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інформацію на порталі HELSI.ME.

"Такий сертифікат дає право в’їзду до тих країн, де приймають сертифікати про щеплення Comirnaty від Pfizer", –  йдеться у повідомленні.

Медичні фахівці також пояснили, що, коли людина отримала перші два щеплення вакциною Coronavac, а бустерну дозу - Comirnaty від Pfizer-BioNTech, то в сертифікаті буде показана назва Comirnaty.

Щоправда, українцям потрібно звернути увагу на один нюанс. Дія сертифікату після бустерного щеплення від коронавірусу становить 270 днів. Це – дев'ять календарних місяців. 

Нагадаємо, раніше ще шість країн світу визнали українські COVID-сертифікати. Ідеться про мережу е-здоров'я ЄС, члени якої взаємно визнають цифрові COVID-сертифікати. До цієї мережі входить Україна, а відтепер до неї приєднались ще шість країн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme