Українцям розповіли, чи планують звільняти з роботи тих, хто не вакцинувався

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чи загрожує українцям, які не зробили щеплення від коронавірусу, втрата робочого місця

Журналіст стрічки новин
Українцям розповіли, чи планують звільня…
Фото: Рixabay

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, наразі в Україні немає юридичних підстав, аби не допускати до роботи людей, які відмовляються вакцинуватися від коронавірусу.

Водночас, як повідомив він в ефірі "Українського радіо", для вчителів та лікарів діють особливі умови у зв'язку з вакцинацією, пише Depo.ua.

Кузін зазначив, що нині в Україні є вимога, щоб 80% персоналу школи були вакциновані. Це стосується тільки "червоної", "жовтої" та "помаранчевої" зони карантину.

Однак Кузін закликав лікарів і вчителів "власним прикладом показувати, як правильно чинити".

Нагадаємо, що раніше у парламенті заявили, що в Україні можливо доведеться вводити обмеження для людей, які відмовляються від COVID-вакцинації. Йдеться в першу чергу про працівників сфери освіти, громадського харчування та транспорту.

Водночас там додали, що ніхто громадян не примушуватиме робити щеплення.

"Ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники. Тому тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу", – заявив нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

Також у "Слузі народу" спрогнозували, коли українцям чекати нового локдауну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme