Українцям розповіли, кому обов'язково потрібно робити щеплення від грипу 

Цього епідемічного сезону деякі категорії українців потребують не лише обов'язкового щеплення від коронавірусу, але й вакцинації від грипу 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Українцям розповіли, кому обов'язково по…
Фото: Рixabay

Насамперед це стосується представників тих професій, які кожного дня працюють з людьми.

Про це повідомив глава Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій у коментарі ТСН, передає Depo.ua

"Рекомендую не відкладати щеплення всім, хто працює з людьми. А це – поліцейські, медики, педагоги, продавці", – сказав Лапій.

Глава Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики також розповів про те, як цього року краще вакцинуватися від грипу.

"З досвідом, який ми отримали через пункти масового щеплення COVID-19, ми підійшли до пілотного етапу, щоб подивитися, як це буде працювати з вакциною проти грипу", – пояснив Лапій.

За його словами, з 10 по 14 листопада кожен охочий українець може прийти в одну із п'яти пілотних аптек та придбати своїм коштом вакцину від грипу. В середньому за одну дозу доведеться заплатити 350 гривень.

У цій же аптеці людину огляне лікар та зробить укол з вакциною. За ці маніпуляції додатково платити не потрібно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Україну насувається агресивний грип. Захворювання люди можуть переносити складніше ще й тому, що в минулому епідсезоні грипу майже не було.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme