Українцям розповіли, як можна легально їздити у потягах та автобусах без COVID-сертифікатів після 21 жовтня

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко назвав єдиний спосіб, як можна легально пересуватися громадським транспортом – потягом чи міжміським автобусом – в Україні з 21 жовтня невакцинованій особі

Журналіст стрічки новин
Українцям розповіли, як можна легально ї…
Фото: ЕРА

Саме з цього дня буде суттєво посилено норми пасажирських перевезень через складну ситуацію із захворюваністю на COVID-19.

Ляшко розповів, що якщо людині потрібно терміново дістатися в інше місто, але вона не робила щеплення проти коронавірусу, то вона повинна надати негативний ПЛР-тест, який діятиме упродовж 72 годин.

Він додав, що складність ситуації з коронавірусом в Україні полягає не в рівні інфікування, а в збільшенні кількості госпіталізованих, більшість серед яких – невакциновані особи.

"Самі по собі цифри інфікування не свідчать ні про що, сьогодні ми говоримо про госпіталізацію. Госпіталізації, які ростуть – це тривожний сигнал. Сьогодні як мінімум 95 відсотків госпіталізованих – невакциновані. Коли ми будемо нехтувати вакцинацією, то госпіталізації будуть зростати, а це привід оголошувати "червоний" рівень епіднебезпеки", – каже Ляшко.

Нагадаємо, у понеділок, 11 жовтня, Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються лише регулярних та нерегулярних перевезень. При цьому, відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme