Українцям розповіли, як отримати безкоштовне лікування у приватних клініках

В Україні пацієнти можуть безоплатно отримати лікування та медичну допомогу у приватних медзакладах

Журналіст стрічки новин
Українцям розповіли, як отримати безкошт…
Фото: ЕРА

За ці послуги заплатить Національна служба здоров’я. Нині в країні 271 приватний медзаклад і понад 500 лікарів-ФОП мають договори з НСЗУ.

Щоб отримати безоплатну медичну послугу в приватному закладі на спеціалізованому рівні потрібно:

  • отримати електронне направлення у сімейного лікаря, який також може працювати як ФОП чи у приватній лікарні;

  • обрати приватний заклад, який надає потрібну йому медичну послугу та має договір з НСЗУ за цим пакетом, пише Depo.ua з посиланням на повідомлення НСЗУ.

Дізнатися, які приватні медичні заклади уклали договори на безоплатне надання послуг для пацієнтів у тому чи іншому регіоні України, можна на офіційному сайті НСЗУ.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні лікарняні будуть оформлювати тільки в електронному форматі. Дані вноситимуть до електронної системи охорони здоров'я. Паперові лікарняні з 1 жовтня видавати вже не будуть, але ті, які видали до цієї дати, ще будуть дійсними.  

Дещо раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, коли ліки в Україні продаватимуть виключно за е-рецептами. Також Ляшко зазначив, що МОЗ визначило перелік основних критичних лікарських засобів. До списку увійшли 100 препаратів, які мають виготовлятися в Україні за повним циклом і не мають залежати від експорту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme