"Укрексімбанк" мав перестороги щодо кредиту для бізнесмена з "ДНР", – член Наглядової ради банку

Член Наглядової ради "Укрексімбанку" Юрій Терентьєв повідомив, що у фінансовій установі мали застереження щодо видачі великого кредиту для бізнесмена з "ДНР" Сергія Брюховецького

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Укрексімбанк" мав перестороги щодо кред…
Фото: Facebook JSC Ukreximbank

Він наголосив, що підприємство "Славіан", яке отримало кредит на купівлю ТРЦ Sky Mall, мало невелику кредитну історію.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із цитування заяви Терентьєва під час засідання комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, передає Depo.ua.

"Другим питанням було те, що існувала кримінальна справа і, відповідно, всі обставини, пов’язані з цією кримінальною справою, були зазначені як ризики. Управління ризиків також ставило питання щодо того, чи достатньо вжито заходів, щоб пересвідчитись, що пан Брюховецький є належним бенефіціарним власником", – зауважив він.

При цьому, під час наступного розгляду на кредитному комітеті, всі застороги були зняті.

"Якщо дивитися на відносини між банком і підприємством суто формально, то вони не порушують ані будь-які ризикові нормативи, і не містять ніяких порушень", – додав Терентьєв.

Нагадаємо, 7 жовтня журналісти від "Схем" опублікували своє розслідування стосовно відстороненого очільника "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та його зв'язку з кредитом у 60 мільйонів доларів для мешканця "ДНР" під заставу ТРЦ SkyMall.

8 жовтня відсторонений очільник "Укрексімбанку" Євген Мецгер прокоментував нове розслідування проекту "Схеми" щодо його зв'язку з кредитом у 60 мільйонів доларів для жителя "ДНР" під заставу ТРЦ SkyMall. За його словами, кредит, який став об'єктом розслідування журналістів, не є проблемним, він належним чином сплачується.

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Згодом поліція перекваліфікувала статтю кримінальної справи, відкритої за фактом нападу на журналістів проекту "Схеми" у приміщенні "Укрексімбанку", на п. 3 ст. 171 ККУ.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мацгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

7 жовтня, вранці поліція під процесуальним керівництвом прокуратури вручила повідомлення про підозру голові "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme