"Укроборонпром" перевірить виконання контрактів "Іскрою" для Міноборони

Державний концерн "Укроборонпром" почав перевірку виконання науково-виробничим комплексом "Іскра" контрактів для Міністерства оборони

Журналіст стрічки новин

Йдеться про службову перевірку ситуації навколо "казенного підприємства "НВК "Іскра", щодо якої поширюється відповідна інформація у ЗМІ".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

"Іскра" є стратегічним для економіки та безпеки держави підприємством та згідно з чинним законодавством не може припинити свою діяльність. Міністерство оборони не відмовлялось від продукції "Іскра". Наразі існує затримка з виконанням одного з контрактів на замовлення Міноборони, усі обставини якої й покликана встановити перевірка", – пояснили у відомстві.

"Укроборонпром" та Міноборони спільно працюють над вирішенням ситуації, щоб "якнайшвидше забезпечити передачу високотехнологічного обладнання до Збройних сил України".

Як відомо, "Іскра" — казенне підприємство оборонно-промислового комплексу України, що спеціалізується на розробці та виробництві наземної радіолокаційної техніки. Раніше поширювалась інформація, що Міноборони вирішило не співпрацювати з ним.

Нагадаємо, стало відомо, яку зброю і військову техніку отримала Україна від Заходу у 2021 році.  Минулоріч Україна отримала безпекової допомоги на суму близько 450 млн доларів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme