"Укроборонпром" вироблятиме військову техніку й важке озброєння спільно з країнами НАТО

"Укроборонпром" вироблятиме і розроблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше з шістьома країнами-членами НАТО. Так Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс Альянсу

Журналіст відділу новин
"Укроборонпром" вироблятиме військову те…
Укроборонпром

Про це повідомляється на сайті держконцерну, передає Depo.ua.

Зокрема, йдеться про такі країни НАТО як Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кілька, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних.

"Ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, разом виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння. Для цього використовуємо як наявні потужності, так і новостворені в безпечних місцях", — зазначили в "Укроборонпромі".

У концерні також повідомили, що налагодили виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 міліметри, а також міни калібру 120 мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць — "розосереджено, на різних потужностях, зокрема країн-партнерів".

"Боєприпаси, вироблені "Укроборонпромом", мають зменшити залежність української артилерії від постачань із-за кордону, де запаси снарядів та мін радянських калібрів поступово вичерпуються", — наголосили в концерні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme