"Укртранснафта" отримала документи для відновлення роботи "труби Медведчука"

"Укртранснафта" отримала усі необхідні документи для управління українською ділянкою нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Укртранснафта" отримала документи для в…
Фото: Pixabay

У компанії підтвердили готовність надавати послуги з транспортування дизельного пального транзитом та для потреб внутрішніх замовників.

Державна митна служба виконала реєстрацію створення зон митного контролю на терміналах у Смизі та Новоград-Волинському, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-служба компанії.

Зазначається, що "Укртранснафта" підписала із Агентством з розшуку та менеджменту активів договір на управління українською частиною нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" терміном на п'ять років.

"Відповідно до умов договору "Укртранснафта" має права та обов’язки щодо провадження господарської діяльності з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний та залізничний транспорт нафтопродуктів. Також компанія зобов’язується впродовж п'яти років забезпечувати не менше 1,1 млн грн щомісячного доходу держави від управління нафтопродуктопроводом", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО доручила повернути у власність держави нафтопровід "Самара – Західний напрямок", який належить куму Путіна і нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку.

20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 лютого 2021 року про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших фізичних та юридичних осіб.

Пізніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів "Самара – Західний напрямок" за державою. 

Ухвалою слідчого судді ВАКС від 23 лютого 2021 року було заборонено розпорядження, відчуження та користування об’єктами та лінійними ділянками, які безпосередньо задіяні у забезпеченні виробничої діяльності згаданого комплексу.

Згодом стало відомо, що Фонд держмайна звернувся до суду, аби повернути "трубу Медведчука" у власність держави.

1 липня управителем частини "труби Медведчука" стала "Укртранснафта".

Довідка: "Укртранснафта" прийняла на тимчасове відповідальне зберігання об’єкти частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" у лютому 2021 року.

Компанія за власний кошт забезпечує охорону та утримання в належному стані об’єктів нафтопродуктопроводу, що розташовані на території України.

Для управління нафтопродуктопроводом "Укртранснафта" створила у своїй організаційній структурі окремий департамент. До його складу ввійшли працівники "Укртранснафти" і ТОВ "Прикарпатзахідтранс" – провідні спеціалісти з транспортування нафтопродуктів магістральними трубопроводами. Новий департамент підзвітний генеральному директорові "Укртранснафти" – Миколі Гавриленку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme