"Укрзалізниця" не планує підвищувати вантажні тарифи у 2022 році

У 2022 році "Укрзалізниця" планує утриматись від підвищення тарифів на вантажні перевезення
 

Журналіст відділу новин
"Укрзалізниця" не планує підвищувати ван…
Фото: УЗ

Компанія планує ефективно розпорядитися коштами від двоетапного підвищення вантажних тарифів, схваленого у другій половині 2021 року, але утримається від їхнього додаткового зростання.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на "Економічну правду".

"Ті два підйоми, які вже прийняті, серйозно б'ють по бізнесу. Ми не маємо планів підвищення на 2022 рік тарифів на вантажні перевезення", – сказав голова правління УЗ Олександр Камишін.

За його словами, зростання тарифів становить 1,5-2 долара за тонну для окремих вантажів є досить відчутним для їхніх продавців.

Він додав, що "Укрзалізниця" ставить завдання правильно розпорядитися отриманим ресурсом та інвестувати його в інфраструктуру, зокрема, в електрифікацію, яка втричі знижує витрати на перевезення.

Глава УЗ нагадав, що прийняте у 2021 році підвищення тарифів було спрямоване на зближення тарифних класів, але тарифна система ще потребує роботи сама по собі.

Нагадаємо, 17 серпня і 10 вересня "Укрзалізниця" підвищила тарифи на вантажні перевезення. Тарифи на вантажні перевезення 1 класу виросли в цілому на 40%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme