"Укрзалізниця" підвищила тарифи на вантажні перевезення

"Укрзалізниця" з 17 серпня збільшила тарифи на залізничні вантажні перевезення

Редактор стрічки новин
"Укрзалізниця" підвищила тарифи на ванта…
Фото: УЗ

Указ Міністерства інфраструктури щодо збільшення тарифів "Укрзалізниці" на вантажні перевезення вчора, 17 серпня, набув чинності.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу залізничного оператора.

Зазначається, що перевезення товарів першого класу (руда, вугілля, цемент) і другого (зерно, ліс, коксівне вугілля) здорожчало на 8%. Перевезення позакласових товарів (баласт, пісок, сіль) подорожчало на 25,9%. Ще на 51,8% подорожчав порожній пробіг вагонів. Це повинно принести 2 млрд грн ще в цьому році.

А на наступний рік заплановано другий етап підвищення тарифів. Перевезення вантажів першого класу (найдешевше) подорожчає на 20,4%. Тариф для другого класу виросте ще на 6,5%. За 2022 рік це повинно принести ще 10 млрд грн.

Очільник компанії Олександр Камишін заявив, що отримані гроші в "Укрзалізниці" планують направити ремонт колій і електрифікацію залізниці.

Додамо, що востаннє "УЗ" підвищувала вантажні тарифи два роки тому – у 2019 році. Над нинішнім підвищенням тарифів почали роботу восени 2020 року. 11 серпня 2021 року Державна регуляторна служба погодила підвищення тарифів на вантажні перевезення "Укрзалізниці". 

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 11 серпня призначив нового виконуючого обов’язки голови "Укрзалізниці". Ним став Олександр Камишін. 

Читайте також: Нелюбитель дипломатичних реверансів: Хто такий новий в.о. очільника "Укрзалізниці" Олександр Камишін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme