Від нового керівника "Укрзалізниці" очікують швидких реформ, – Кубраков

У найближчі місяці "Укрзалізницею" керуватиме тимчасовий голова правління за підтримки спеціального Антикризового штабу
 

Журналіст відділу новин

Потім Наглядова рада "Укрзалізниці" запропонує уряду кандидатуру нового постійно діючого голови правління, який повинен буде реформувати галузь.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

"Ми підтримуємо рішення Наглядової ради про рекомендацію на призначення нового т.в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" – корпоративна система в компанії має бути збережена", – заявив він.

Кубраков зазначив, що Наглядова рада "Укрзалізниці" на час підготовки конкурсу рекомендувала уряду призначити нового т.в.о. голови правління Олександра Камишина, який має стати антикризовим менеджером.

"При Міністерстві інфраструктури створюється Антикризовий штаб "Укрзалізниці", основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень. Роботу штабу контролюватиму я особисто", – підкреслив міністр.

Він також зазначив, що вже за кілька місяців Наглядова рада має запропонувати уряду кандидатуру нового постійно діючого голови правління.

На думку Кубракова, головними завданнями для розвитку галузі, які необхідно втілити у найкоротші терміни, є:

  • підняття тарифів на вантажні перевезення;
  • налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника – "Енергоатома";
  • залучення на українських ринок міжнародних інвесторів та закупівля нових потягів та локомотивів.

"Впровадження цих рішень у найкоротші терміни – це те, чого ми очікуємо від нового очільника Укрзалізниці", – резюмував міністр інфраструктури.

Як відомо, "Укрзалізниця" регулярно потрапляє у скандальні ситуації, коли різного роду дебошири чіпляються до пасажирів, а провідники, натомість, не вживають до дебоширів жодних заходів.

Так, 31 липня 2020 року близько 3:00 години ночі в поїзді "Маріуполь-Київ" було скоєно напад на жінку – журналістку Анастасію Лугову – з дитиною. Нападник вдерся в купе і заблокував двері. Він сильно побив жінку і намагався її згвалтувати.

9 серпня 2021 року в поїзді "Львів-Маріуполь" до дівчат чіплялися нетверезі чоловіки, але провідники їм нічим не допомогли.

Нагадаємо, 7-8 серпня Наглядова рада "Укрзалізниці" на позачерговому засіданні вирішила задовільнити заяву Івана Юрика щодо звільнення його від тимчасового виконання обов'язків голови правління і рекомендувати на цю посаду Олександра Камишіна.

Читайте також: Працював на Ахметова: Що відомо про Камишіна який очолить "Укрзалізницю"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme