"Укрзалізниця" отримала перші новітні пасажирські вагони: Хто за це платитиме

У жовтні АТ "Укрзалізниця" отримала перші п'ять нових купейних вагонів виготовлених на Крюківському вагонобудівному заводі та найближчим часом планує запустити їх в експлуатацію

Журналіст відділу новин
"Укрзалізниця" отримала перші новітні па…
Фото: Скріншот

Ці вагони було придбано за бюджетні кошти, адже у 2021 році вперше в сучасній історії України в державному бюджеті передбачено кошти на закупівлю 100 нових пасажирських вагонів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, перші пасажири зможуть проїхати в нових пасажирських вагонах вже за кілька днів.

"Я сподіваюсь, що тенденція започаткована в 2021 році буде продовжена і в наступних роках, адже питання мобільності наших громадян та сполучення регіонів повинні бути в пріоритетах саме держави, а не розглядатися як комерційний проект. Ми повинні нарощувати темпи оновлення пасажирських вагонів, оскільки лише за найближчі роки підлягають списанню майже 2 000 вагонів", – додав він.

Уточнюється, що в державному бюджеті України передбачено також кошти на реалізацію інфраструктурних проектів, спрямованих на розвиток пасажирських залізничних перевезень.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що "Укрзалізниця" скоротила збиток до півмільярда

26 жовтня стало відомо, що Кабмін затвердив новий склад правління "Укрзалізниці". Згідно з постановою №1101 від 25 жовтня, "Укрзалізницю" тимчасово очолив Олександр Камишин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme