"Укрзалізниця" планує оновити вагонів і колій на 1,7 мільярда гривень

В січні 2022 року "Укрзалізниця" збільшила дохід в 1,6 разів – до 9,3 млрд грн, а чистий прибуток компанії склав 21 млн грн
 

Журналіст відділу новин
"Укрзалізниця" планує оновити вагонів і…
Фото: УЗ

Отримані кошти планують спрямувати на виконання програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на залізниці.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

За даними "Укрзалізниці", в січні показник EBITDA (обсяг прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) збільшився у рекордні 5 разів, до 2,6 млрд грн у порівнянні з минулим роком.

"Вивести компанію в прибуток вдалось завдяки впровадженню можливості закуповувати електроенергію напряму у виробника, оптимізації тарифів на вантажні перевезення та оперативній реакції на запити ринку", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом цього року "Укрзалізниця" планує отримати 1,7 млрд грн чистого прибутку. За ці кошти компанія проведе масштабну модернізацію інфраструктури. Зокрема, цьогоріч готуються електрифікувати 100 км маршрутів, оновити 750 км колій, збудувати 1 500 вантажних вагонів, а також закупити щонайменше 100 пасажирських вагонів.

"Системні реформи дають результати на ключових державних підприємствах галузі - "Укрзалізниці", Борисполі, ДП МТП "Южний", яким менше ніж за рік вдалося стабілізувати фінансовий стан", – додав Кубраков.

Нагадаємо, 12 листопада 2021 року "Укрзалізниця" запустила процес будівництва Kyiv City Eхpress. Тендер оголосила філія "Південно-західна залізниця". Орієнтовна вартість робіт складає 66,3 млн грн. Всі станції мають стати інклюзивними, обладнаними турнікетами, мати енергоефективне освітлення, тактильну плитку, приміщення для персоналу, гучномовці, нові комунікації, туалети, антивандальні інформаційні табло, велопарковки та відеоспостереження.

10 лютого 2022 року ЗМІ розповіли, як "Укрзалізниця" підставляє президента Володимира Зеленського з оновленням вагонів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme