Уряд дозволив отримувати посвідчення ветерана війни через "Дію"

Посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності можна буде отримати в мобільному застосунку адміністративних послуг "Дія"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Уряд дозволив отримувати посвідчення вет…
Фото: ministry_of_defense_ua/ Instagram

Звернемо увагу, що електронне посвідчення буде використовуватися як аналог відповідного документа у формі книжечки.

Про це йшлося на засіданні Кабміну 9 лютого, повідомляє Depo.ua.

"На сьогоднішньому засіданні Уряд підтримав це нововведення", – сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Він додав, що електронне посвідчення може пред’являтися без додаткового посвідчення у паперовій формі, а також без документа, що посвідчує особу.

Зауважимо, 14 грудня 2021 року Верховна Рада підтримала запровадження нового е-документа – електронного посвідчення ветерана війни.

Закон визначає, що електронне посвідчення ветерана (е-посвідчення ветерана) - це посвідчення ветерана у формі електронного відображення інформації, що містить відомості про особу разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом). Такий ідентифікатор при переході веде на відповідний підтверджувальний запис в електронних реєстрах Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Нагадаємо, з 8 лютого українці отримали можливість змінити прописку онлайн. Зауважимо, якщо раніше під час тестування зміни місця реєстрації цією послугою не могли скористатися мешканці Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона, то тепер вона стала доступна для всіх українців.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme