Уряд хоче погасити майже півмільярда гривень боргу за виплатами з безробіття

Міністерство економіки підготувало проект постанови Кабміну про надання 495,5 мільйона гривень Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Уряд хоче погасити майже півмільярда гри…
Фото: Pixabay

Ці кошти хочуть виділити з державного бюджету. Вони будуть використані для погашення заборгованості з виплат допомоги по частковому безробіттю.

Заборгованість складає 459 537,1 тис. гривень, повідомляє Depo.ua із посиланням на документ, розміщений на сайті Федерації профспілок України.

Зазначається, що механізм надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину запровадили ще у 2020 році з метою підтримки зайнятості осіб, які постраждали внаслідок скорочення у зв'язку із поширенням на території України COVID-19.

Водночас у держбюджеті України на 2021 рік не передбачено коштів на надання фінансової допомоги Фонду для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Нагадаємо, станом на 16 серпня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні склала 315 тисяч осіб, що на 179 тисяч осіб або 36% менше, ніж на цей період минулого року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme