В Антаркиді продовжує працювати дослідницька станція, на якій немає жодної людини (ФОТО)

Дослідницька станція Halley VI, яка розташована на шельфовому льодовику Антарктиди Брунт, продовжує працювати попри те, що кілька місяців назад з неї евакуювали всіх людей

Журналіст стрічки новин
В Антаркиді продовжує працювати дослідни…
Фото: Рixabay

Раніше станція була призначена для постійного проживання вчених, однак в останні роки страх перед тріщинами на шельфі призвів до закриття станції на час зими на Антарктиді.

Попри це, Halley VI продовжила успішно проводити вимірювання клімату, озону та космічної погоди, передає Depo.ua з посиланням на "Популярну механіку".

Вчені вже назвали її "примарною базою". Вона продовжує працювати завдяки автономній енергетичній системі.

Британську полярну станцію Halley VI почали будувати у Кейптауні в 2007 році, а саму станцію відкрили в Антарктиді в 2013 році. Вона зайняла місце раніше знесеної Halley V. Вона складається з 26 блоків і може Halley V. Люди дійсно чергували на ній з 2013 по 2017 рік, після чого об'єкт вирішили на якийсь час закрити.

Як працює станція Halley VI

Ядром "примарної бази" стали мікротурбіни, встановлені ​​в контейнері з регульованою температурою, які живляться від автономного роздавальника палива і дозволяють підтримувати роботу всієї станції.

Дослідники Halley VI порівнюють її з "реактивним двигуном в коробці". Вона здатна витримувати до 9 місяців роботи у такому режимі.

Автономна енергосистема працює вже 136 днів. Дослідники вважають, що Halley VI спокійно переживе зиму,  зберігаючи при цьому ряд метеорологічних, озонових і атмосферних контрольних приладів. Крім того, вона щодня передає 1 ГБ даних дослідникам до Великої Британії.

Нагадаємо, у липні стартував відбір до нової експедиції на "Академік Вернадський". Прийом анкет триватиме до 3 вересня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme