В Bellingcat розказали деталі розслідування щодо "Вагнергейту"

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat готує до публікації звіт щодо розслідування "зливу" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер"
 

Журналіст відділу новин
В Bellingcat розказали деталі розслідува…
Фото: inforesist.org

Розслідування Bellingcat щодо "Вагнергейту" складається з понад 11 000 слів і базується на інтерв'ю з особами, причетними до операції.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на анонс від Bellingcat.

"Розслідування Bellingcat щодо "Вагнергейт" складається з понад 11 000 слів і базується на інтерв'ю з особами, причетними до операції, величезній кількості документальних доказів (включаючи аудіо, відео та фотографії) і перевірці заяв із відкритим джерелом" – йдеться в анонсі.

Як відомо, результати розслідування збираються оприлюднити на початку наступного тижня.

Нагадаємо, 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу. Уже 14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

22 липня Шевченківський районний суд столиці зобовʼязав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування щодо можливого вчинення главою України Володимиром Зеленським та його оточенням державної зради через зрив операції із затримання членів ПВК "Вагнера".

8 вересня телеканал CNN оприлюднив статтю, в якій стверджує – з посиланням на колишніх офіцерів української розвідки – що американська розвідка нібито знала та підтримувала спецоперацію щодо затримання членів приватної військової компанії "Вагнера".

8 жовтня екс-генеральний прокурор Руслан Рябошапка поділився подробицями зриву операції з затримання "вагнерівців".

Читайте також: Ліки від німоти: Навіщо Bellingcat знову лякає Банкову фільмом про "вагнерівців"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme