В ДБР заявили, що за кермом авто Трухіна був чоловік у червоному: Хто це може бути

ДБР уже допитало нардепа Олександра Трухіна щодо автомобільної аварії, учасником якої він став влітку минулого року, а також вивчило відео з камер на дорозі

Редактор стрічки новин
В ДБР заявили, що за кермом авто Трухіна…
Фото: dbr.gov.ua

У Державному бюро розслідувань заявляють, що у справі про "ДТП Трухіна" на вивчених ними матеріалах з відеокамер від Полтави до Борисполя за кермом Audi A8 перебувала особа в одязі червоного кольору.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій сьогодні прес-службою ДБР.

"Це зафіксувала й остання, на той час робоча камера, розташована у центрі міста Бориспіль", – наголошують у ДБР.

У відомстві додали, що аварія трапилася на ділянці дороги, де було демонтовано камери спостереження.

Автомобіль Трухіна запис камер на дорозі

"Тому було призначено низку експертиз, які б установили особу водія у момент ДТП. Наразі завершено чотири експертизи, остання – п’ята – триває. Після її завершення можна буде остаточно дати відповідь щодо особи водія. Слідчі ДБР провели велику роботу, дослідили великий обсяг інформації, зокрема матеріали справи наразі налічують понад 5 томів", – йдеться у повідомленні.

У відомстві також наголошують, що після початку розслідування вони зверталися офіційно до поліції, щоб надали усі матеріали, "але з невідомих причин ці матеріали надані не були". Також ДБР зробило запит видання "УП" із проханням надати усі наявні матеріали дослідження та вказати джерела їх надходження. Також Бюро з’ясовує, чому це відео не було передано слідчим на відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ.

Повідомляється також, що слідчі уже допитали значну кількість свідків, у тому числі народного депутата Трухіна, інших учасників пригоди, поліцейських.

"Зокрема, сьогодні на допит як свідка слідчі Бюро викликали повторно поліцейського, відео з камери якого поширило інтернет-видання. Слідчі мають з’ясувати, серед іншого, чому він не повідомив на попередньому допиті у ДБР цю інформацію", - зазначають у ДБР, наголосивши, що жодних намірів оголошувати підозру поліцейському слідчі не планують. 

Хто міг бути за кермом автомобіля Трухіна

Зазначимо, ще у серпні минулого року, одразу після ДТП, у МВС заявили, що за кермом автомобіля міг бути на Трухін, а Віктор Склема – помічник голови фракції "Слуга Народу" у Полтавській облраді Фахраддіна Мухтарова. На відео з місця ДТП видно, що Склема у той момент був одягнутий саме у червону футболку. 

В авто також перебував Фахраддін Мухтаров (із закривавленою білою сорочкою). 

Фото з місця ДТП Трухіна

Віктор Склема на місці ДТП з Трухіним

Віктор Склема

Фото: Віктор Склема/Facebook

Нагадаємо, 1 лютого видання "Українська правда" оприлюднило розслідування з ДТП за участі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. На відео з місця ДТП "слуга" Трухін зізнався, що був за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП, і двічі пропонував поліцейським хабар у 150 тисяч. 

2 лютого очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про виключення з лав партії Олександра Трухіна після публікації відео щодо ДТП з нардепом. Також вона повідомила і про припинення повноважень Трухіна як голови Полтавської обласної організації партії. Того ж дня генеральний прокурор Ірина Венедіктова дала розпорядження слідчим органам порушити кримінальну справу проти народного депутата Олександра Трухіна, який влітку 2021 року спричинив ДТП. 

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що не знав про наявність відео з боді-камери патрульного, на якому зафіксований народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін після ДТП. За його словами, зараз проводиться службове розслідування щодо витоку цього запису до ЗМІ.

Довідка: 23 серпня 2021 року низка ЗМІ повідомили, що народний депутат з фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП, лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії і отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом, а також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

6 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будь-яка реакція фракції на аварію може розцінюватись як втручання або тиск на розслідування, тому колеги Трухіна чекають висновку експертиз, хто саме був за кермом.

Читайте також: Ефект Трухіна. Чому єдиний вихід для президента – відправити Кабмін у відставку

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme