В Єгипті виявили унікальну знахідку – скам'янілі рештки чотирилапого кита

У пустелі Сахара палеонтологи виявили рідкісну знахідку. Вони знайшли найбільш ранній вид кита з лапами, який міг пересуватися сушею та жити у воді

Журналіст стрічки новин
В Єгипті виявили унікальну знахідку – ск…
Фото: Twitter

У прадавні часи цей район Єгипту був укритий морем, тому науковці часто виявляють тут скам'янілості.

Предки сучасних китів жили близько 50 млн років тому, передає Depo.ua з посиланням на the Proceedings of the Royal Society.

Палеонтологи не вперше знаходять скам'янілості цих істот. За оцінками науковців, вага цих ссавців, які могли перебувати як на суші, так і у воді становила близько 600 кг, а довжина тіла – близько трьох метрів.

Зазначимо, що цей кит міг легко розгризти крокодила і дрібних ссавців.

Варто додати, що знайдені в Єгипті скам’янілі рештки чотирилапого кита науковці відносять до окремого виду. Оскільки його череп схожий на голову давньоєгипетського бога смерті Анубіса, йому дали назву Phiomicetus anubis. Зараз це найбільш ранній вид напівводних китів, виявлених в Африці.

Науковці зауважили, що хоча сучасні кити живуть у воді, їхні давні предки більше полюбляли сушу. Вони стали морськими тваринами тільки через тисячі років. Попередній найраніший екземпляр з тих, що відомі науці, кит Pakicetus attocki. Тварина була розміром з вовка і жила в районі сучасного Пакистану майже 50 млн років тому.

Нагадаємо, у червні в Австралії відкрили унікальний вид динозаврів. Його рештки є найбільшими серед знайдених на континенті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme