UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В ЄС визначились, чи закриватимуть представництва в Україні

Дипломатичні представництва країн Європейського Союзу в Україні продовжать роботу

Журналіст відділу новин
В ЄС визначились, чи закриватимуть предс…
Фото: Рixabay

Таку заяву було зроблено на тлі ймовірного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Євроради.

Зазначається, що присутність в дипломатичних представництвах персоналу та рекомендації щодо поїздок в Україну для громадян ЄС коригуються "залежно від безпекової ситуації".

"Наші дипломатичні представництва не закриваються. Вони залишаються в Києві та продовжують працювати на підтримку громадян ЄС і у співпраці з українською владою", – наголошується у заяві.

Крім того, в ЄС нагадали про незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України й дипломатичні зусилля, спрямовані на деескалацію ситуації.

"Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме серйозні наслідки та великі витрати", – додали в Єврораді.

Нагадаємо, раніше німецьке видання Spiegel повідомило, буцімто США попередили європейських союзників по НАТО про дату ймовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це – 16 лютого.  

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати.

За їхніми словами, Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами. Крім того, на території нашої держави розгорнули Сили тероборони, які озброїли протитанковими та зенітно-ракетними комплексами. Отже, підрозділи ЗСУ готові дати відсіч ворогові.

Президент Володимир Зеленський також запевнив громадян, що Україна готова до можливого вторгнення Росії.

Не зважаючи на позицію України, міністерства закордонних справ низки держав закликали своїх громадян максимально швидко залишити територію України, зважаючи на можливість початку війни. 

Станом на вечір 12 лютого рекомендували громадянам виїхати з України, зокрема, США, Велика Британія, Канада, Південна Корея, Японія, Нідерланди, Ізраїль, Румунія, Північна Македонія, Естонія, Латвія, Литва, Чорногорія, Німеччина, Норвегія, Нова Зеландія, Австралія, Фінляндія, Бельгія, Кувейт, Ірак, Італія, Іспанія, ОАЕ, Саудівська Аравія, Швеція, Словенія, Йорданія та Марокко.

Відомо, що США оголосили про скорочення дипломатичної присутності в Україні. Частину дипломатів з посольства в Києві переведуть до консульства Львова, ще частина – повернеться до США. У Києві залишиться працювати лише основна команда посольства.

Німецьке генконсульство, розміщене в Дніпрі, також тимчасово переміщається до Львова. Однак посольство Німеччини у Києві продовжить працювати.

Повідомлялося також, що Кремль закликав російських дипломатів залишити Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme