В Європі зафіксували першу смерть від мавпячої віспи

Міністерство охорони здоров'я Іспанії підтвердило першу смерть у зараженого мавпячою віспою. За час останнього спалаху хвороби це перший летальний випадок у Європі та другий — за межами Африки

Журналіст стрічки новин
В Європі зафіксували першу смерть від ма…
В Європі зафіксували першу смерть від мавпячої віспи

Про це пише El Pais, передає Depo.ua

У Валенсії зафіксували смерть чоловіка середнього віку, який помер через енцефаліт (запалення головного мозку), пов'язаний із інфекцією. Загалом в Іспанії зафіксували 4 298 випадків мавпячої віспи. З-поміж 3 750 інфікованих, щодо яких є інформація, госпіталізували 120 людей (3,2%).

За даними Центру координації медичного оповіщення та надзвичайних ситуацій Іспанії, станом на 29 липня мавпячу віспу зафіксували у 4 081 чоловіка та 64 жінок. Вік пацієнтів коливається від 10 місяців до 88 років, середній вік — 37 років.

29 липня летальний випадок зараження також вперше зафіксували у Бразилії — там помер 41-річний чоловік, що мав серйозні проблеми з імунітетом і проходив курс лікування раку.

До цього Всесвітня організація охорони здоров'я підтверджувала 5 летальних випадків мавпячої віспи: три смерті в Нігерії та дві — у Центральноафриканській Республіці.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme