В "Євросолідарності" пояснили, чому Порошенка бачили сьогодні в аеропорту

У партії "Європейська Солідарність" пояснили, чому п'ятого президента Петра Порошенка бачили сьогодні в аеропорту після того, як працівники Державного бюро розслідувань намагалися вручити йому повістку

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В "Євросолідарності" пояснили, чому Поро…
Фото: Прес-служба "ЄС"

За даними прес-служби партії, Порошенко відбув у заздалегідь заплановане дипломатичне турне до Туреччини та Польщі, де має провести ряд зустрічей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"20-21 грудня у Республіці Польща на запрошення керівництва Сенату пʼятий gрезидент України візьме участь у міжнародній конференції на тему "Росія – Україна – НАТО: ескалація напруженості на східному фланзі". Заплановані також двосторонні зустрічі Петра Порошенка з представниками парламентських та політологічних кіл у рамках консолідації зусиль для допомоги Україні у протидії викликам миру та безпеці", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про зустріч зі Вселенським Патріархом Варфоломієм з нагоди річниці отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

"Як відомо, про це Порошенко та Патріарх Варфоломій домовились під час телефонної розмови 15 грудня на річницю Об’єднавчого собору. Петро Порошенко та Вселенський Патріарх мають наміри обговорити питання подальшого зміцнення та підтримки Православної Церкви України,  укріплення її місця серед інших православних церков", – додали у прес-службі.

За даними Telegram-каналу "Политика Страны", фотографію Порошенка в аеропорту опублікував нардеп від "Слуги народу" Олександр Мережко. Додамо, що на сторінці нардепа у Facebook, на яку посилаються журналісти, такого допису немає.

Зауважимо, дещо раніше у прес-службі ДБР повідомили, що працівники Бюро намагалися вручити Порошенку повістку про виклик на допит за "вугільною справою", однак політик сів до автомобіля та поїхав геть.

Нагадаємо, 8 жовтня, голові політради ОПЗЖ Віктору Медведчуку оголосили підозру у новій кримінальній справі.

Медведчука звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Конкретно відомому проросійському політику закидають те, що він після окупації Росією частини Донбасу із шахтами, які там знаходяться, зірвав закупівлю вугілля для України із Південноафриканської Республіки.

СБУ, заявивши про підозру Медведчуку, заявила, що у цій справі також брали участь "вищі посадові особи України", не назвавши їхні прізвища.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme