В Грузії помер телеоператор, якого побили противники ЛГБТ

Оператор телекомпанії "Пірвелі" Лексо Лашкарава, який 5 липня зазнав нападу противників ЛГБТ-спільноти, був знайдений мертвим у власній квартирі в Тбілісі
 

Журналіст відділу новин
В Грузії помер телеоператор, якого побил…
Фото: GUGA MAISURADZE

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Ехо Кавказу".

Згідно з поширеною інформацією, мертвим молодого чоловіка виявила його мати. Причини смерті встановить експертиза.

Як відомо, під час висвітлення заворушень у Тбілісі 5 липня Лашкарава зазнав нападу радикалів. Противники ЛГБТ-спільноти жорстоко побили його біля офісу організації "Сірцхвіліа", неподалік від парламенту Грузії. Лашкарава був госпіталізований з переломами кісток обличчя, йому була потрібна хірургічна операція. Кілька днів тому він покинув клініку і продовжував лікування вдома.

За звинуваченням у нападі на Лашкарава і журналістку "Пірвелі" Міранду Багатурія 8 липня поліція затримала двох осіб. Як запобіжний захід суд обрав щодо них ув'язнення. Багатурія стверджує, що нападників було набагато більше – до 20 осіб.

У рамках розслідування справи про заворушення під час акцій 5 липня загалом затримано 20 осіб. За даними МВС Грузії, від їхніх дій постраждали понад 50 журналістів.

Нагадаємо, 5 липня у столиці Грузії Тбілісі противники ЛГБТ-маршу напали на журналістів, унаслідок чого постраждали понад 10 представників ЗМІ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme