В Індії завершили випробування власної COVID-вакцини: Яка її ефективність

Вакцина проти коронавірусу COVID-19 Covaxin виробництва індійської компанії Bharat Biotech показала ефективність 77,8% за підсумками третьої фази клінічних випробувань

Редактор стрічки новин
В Індії завершили випробування власної C…
Фото: indiatoday.in

Про це повідомляє India Today з посиланням на заяву компанії.

Зазначається, що індійська компанія Bharat Biotech завершила випробування фази III вакцини. Результати клінічних випробувань показали, що препарат ефективний на 93,4% проти важкого перебігу COVID-19.

Також, як свідчать результати досліджень, вакцина забезпечує 65,2% захисту від штаму "Дельта".

Вакцина також показала ефективність 77,8% проти симптоматичного COVID - 19 під час випробування.

Третя фаза випробувань проводилася в 25 центрах по всій країні.

Bharat Biotech наразі проводить клінічні випробування, щоб встановити безпеку й ефективність препарату для дітей віком від 2 до 18 років.

Ця вакцина отримала дозвіл на застосування в екстрених ситуаціях в декількох країнах, окрім Індії. Йдеться про Бразилію, Іран та Мексику.

Нагадаємо, у ВООЗ раніше заявили, що світ зараз перебуває у дуже небезпечному періоді пандемії COVID-19 через мутації коронавірусу, включаючи індійський штам "Дельта"

Довідка: Вакцина Covaxin була вироблена в Індії компанією Bharat Biotech за підтримки уряду Індії. Спочатку очікувалося, що вакцину не будуть експортувати в інші країни, однак згодом було ухвалено рішення зосередитися на задоволенні внутрішнього попиту.

Зараз, коли ситуація з поширенням коронавірусу дещо урегулювалася в Індії, в компанії заговорили про збільшення виробництва Covaxin з можливістю експорту вакцин. За оцінками Bharat Biotech, компанія зможе щомісяця виробляти 23 мільйони доз препарату.

Також Ocugen, яка спільно з Bharat Biotech розробляє Covaxin для ринку США, готується подати запит на повне схвалення в США своєї вакцини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme