В Іспанії запустили соціальну рекламу про проблему проституції з росіянками (ФОТО)

В Іспанії за підтримки влади з'явилася соціальна реклама про проблему проституції зі згадуванням "російських незайманок", що спричинило негативну реакцію посольства Росії
 

Журналіст відділу новин
В Іспанії запустили соціальну рекламу пр…
Фото: Nueva Vida

Посольство Росії в Іспанії звернулося до місцевої влади з вимогою прибрати соціальну рекламу зі згадкою про російських дівчат, присвячену проблемі проституції.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

У посольстві Росії стверджують, що акцією обурилися росіяни, що проживають в Іспанії.

"Тому ми вирішили зв'язатися з організацією, яка розмістила рекламу, а також звернутися до міністерств і інших владних інститутів "з метою вказівки на неприпустимість використання в роботі настільки недоречних методів, а також з вимогою вжити термінових заходів щодо усунення плакатів і подальшого недопущення подібних витівок", – йдеться у заяві російських дипломатів.

Як видно з фотографій, плакати соціальної реклами зроблені у стилі стандартних придорожніх реклам іспанських барів і ресторанів. На них написано: "Бізнес-ланч, особлива страва – російська діва плюс кокаїн". Після цього напису слідують імена дівчат і ціни на них.

Відомо, що соціальну рекламу на іспанських вулицях розмістила некомерційна організація Nueva Vida, яка допомагає секс-працівницям, жертвам торгівлі людьми та сексуальної експлуатації, мігрантам і іншим вразливим групам населення. Її підтримують кілька іспанських міністерств, а також каталанський банк La Caixa і муніципалітет міста Сантандер.

Банери з'явились в рамках акції, приуроченої Міжнародному дню боротьби з сексуальною експлуатацією та торгівлею людьми. Плакати із згадкою російських дівчат створили студенти – Nueva Vida проводила серед них конкурс на кращу соціальну рекламу.

"Щороку ми змушені повторювати одне й те ж саме: без попиту немає торгівлі людьми. Без чоловіків, які використовують жіночі тіла, не було б і жінок, що піддаються сексуальній експлуатації, – кажуть в організації.

Нагадаємо, за 2021 рік українська поліція викрила понад 700 випадків торгівлі людьми.

Читайте також: Трудове рабство: Як не стати жертвою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme