В Італії під час масштабного розслідування затримали понад сотню мафіозі

Італійські правоохоронці в межах масштабного розслідування проти великого мафіозного угрупування "Ндрангета" затримали понад сотню осіб

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Італії під час масштабного розслідуван…
Фото: Pixabay

Спецоперації для затримання мафії відбувалися одночасно у трьох тегіонах – Калабрії, Тоскані та Ломбардії.

Затримані ймовірно належать до клану "Моле" від "Ндрангета", повідомляє Depo.ua із посиланням на ANSA.

Зазначається, що затриманим висунули підозри про вимагання, незаконне зберігання зброї, торгівлю наркотиками,  виробництво та збут наркотичних речовин, податкове шахрайство і корупцію.

"Арешти відбулися проти імовірних членів клану "Моле", однієї з найстаріших і наймогутніших сімей у найбагатшій і наймогутнішій мафії Італії. Арешти були здійснені на підставі ордерів прокуратури Мілана, Флоренції та Реджо-Калабрії", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою міністерка внутрішніх справ Лучана Ламоргезе висловила "задоволення" тим, що вона назвала "масштабною операцією".

Відомо, що "Ндрангета" є найбагатшою та вважається найбільш непроникною з італійської мафії. Її згуртована сімейна організація перевершує сицилійську мафію у своїй здатності подолати спроби поліції перетворити членів на державних свідків.

Європейське правоохоронне агентство Європол визначило "мафію Ндрангета" як одну з "найбільш загрозливих" організованих злочинних груп на світовому рівні через її "величезну фінансову могутність" і "величезну корупційну силу".

Нагадаємо, нещодавно в Іспанії та Португалії викрили тютюнову мафію, до якої причетні українці. Іспанські та португальські правоохоронці загалом провели 125 обшуків, під час яких виявили нелегальне виробництво сигарет та вилучили продукцію, сировину, а також 7 одиниць вогнепальної зброї та отримані злочинним шляхом кошти – 11,5 млн євро.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme