В ООН б'ють на сполох через голод на Мадагаскарі: Люди їдять кактуси та сарану

На Мадагаскарі через посуху від голоду страждають 1,3 млн осіб
 

Редактор стрічки новин
В ООН б'ють на сполох через голод на Мад…
Фото: Pixabay

Жителі охопленого голодом Мадагаскару їдять кактуси та сарану.

Про це повідомив координатор гуманітарної допомоги ООН для Мадагаскару Ісса Саного, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, наслідки найсильнішої за останні 40 років посухи в поєднанні з піщаними бурями та нашестям шкідників практично унеможливили для жителів півдня острова вирощувати власні харчові продукти вже щонайменше три роки.

"Я закликаю міжнародну спільноту проявити солідарність з жителями Мадагаскару, які несуть основний тягар кліматичної кризи, надати фінансування, необхідне для запобігання гуманітарної катастрофи. Світ не може вдавати, наче нічого не відбувається. Люди на Мадагаскарі потребують нашої підтримки зараз і в майбутньому", - підкреслив Саного.

Він здійснив поїздку по південній частині острова, де, за його словами, побачив "людське обличчя глобальної кліматичної кризи" - те, як вона відбивається на житті людей.

"Жінки, діти, сім’ї їдять кактуси чи сарану, аби вижити через цю посуху, більш як пів мільйона дітей страждають від гострого недоїдання. І це відбувається в країні та регіоні, які наймеш причетні до зміни клімату", – сказав представник ООН.

За його словами, криза змусила батьків забирати дітей зі школи, щоб вони допомагали шукати їжу та воду, а деяким родинам "довелося продати все своє особисте майно, аж до каструль і сковорідок, аби купити невелику кількість їжі, якої їм не вистачить надовго".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що південь Мадагаскару постраждав від найсильнішої посухи за останні 40 років

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликала уряди країн активізувати свої зусилля для боротьби зі змінами клімату. У ВООЗ наголосили, що це може щорічно врятовувати мільйони життів у світі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme