В ООС прокоментували заяви ФСБ про "обстріли" прикордонного пункту РФ Україною

У прес-службі ООС заявили, що попри заяви російських ЗМІ про наступ української армії та загострення ситуації біля спільного кордону, підрозділи ЗСУ залишаються на своїх позиціях, дотримуються Мінських домовленостей та не проводять жодних наступальних дій

Журналіст стрічки новин

Там зауважили, що Росія намагається створити видимість агресивних дій України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ООС у Facebook.

"За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів. Противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації", – зазначили у відомстві.

У прес-службу ООС додали, що продемонстрована на фото та відео російськими пропагандистськими ЗМІ будівля, яка нібито є обстріляним прикордонним пунктом, більше нагадує "господарське приміщення".

"Окрім цього, артилерійські підрозділи зі складу Об’єднаних сил перебувають в районах відведення. Відтак, враховуючи технічні характеристики наявних на озброєнні Збройних Сил України артилерійських систем, ураження зазначеного "господарського приміщення" є неможливим", – резюмували в ООС.

Обстріли території РФ

Нагадаємо, дещо раніше ФСБ звинуватило Україну в обстрілі прикордонного пункту РФ.

Згодом секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна немає жодного відношення до цієї ситуації. Він наголосив, що наші військові можуть вести вогонь у відповідь тільки у випадку, якщо є загроза життю наших військових.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme