В ОП розповіли, коли незапрошені на прес-марафон журналісти зможуть поговорити з Зеленським

В Офісі президента обіцяють, що журналісти, яких не запросили на сьогоднішню зустріч з президентом Володимиром Зеленським, все ж зможуть поставити свої запитання главі держави

Редактор стрічки новин
В ОП розповіли, коли незапрошені на прес…
Скріншот

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк запевнив, що журналісти, яких не запросили на сьогоднішній прес-марафон Зеленського, зможуть поговорити з президентом в "інших форматах".

Про це він сказав сьогодні у коментарі журналістам біля входу до коворкінгу Creative State Arsenal біля метро "Арсенальна", де відбудеться захід, передає Depo.ua.

Подоляк зазначив, що в Україні зареєстровано приблизно 16 тисяч засобів масової інформації, і можливості запрошувати усіх охочих представників ЗМІ немає можливості.

"Була пропозиція редакціям найвпливовіших та найавторитетнішим ЗМІ дати від редакції одного журналіста. Ми обрали такий формат, бо будь-який інший формат викликав би точно такі ж питання. Немає ідеального формату", - сказав представник ОП у відповідь на незадоволення журналістів, які не зможуть сьогодні потрапити на прес-марафон президента.

Подоляк  також припустив, що під час наступного схожого прес-марафону можна буде провести ротацію журналістів.

"Зробимо ротацію. Сьогодні 30 цих редакцій, а наступного разу через певний час буде 30 інших редакцій", – сказав він.

Водночас радник голови ОП не виключив, що президент може вийти поспілкуватися і з неакредитованими на захід журналістами.

"Буде можливість поговорити з неакредитованими журналістами – окремо зробити різні формати. Сьогодні – не знаю, побачимо, як піде інтерв'ю", – сказав Подоляк.

Нагадаємо, 26 листопада о 12 годині розпочнеться зустріч  президента Володимира Зеленського з представниками ЗМІ. Захід за участю журналістів українських та іноземних видань відбудеться у форматі "З0 питань президенту України", запрошені 30 представників медіа, розмова триватиме приблизно 3 години. 

Увечері 25 листопада речник Зеленського Сергій Никифоров оприлюднив список ЗМІ, які візьмуть участь у прес-марафоні. Представники українських ЗМІ, яких не включили до списку учасників прес-марафону "З0 питань президенту України", все одно прийдуть до місця проведення цього заходу. Вони влаштують біля місця зустрічі ЗМІ із Зеленським акцію протесту проти "гібридної цензури",

Довідка: Перша прес-конференція Володимира Зеленського відбулась у 2019 році. Вона пройшла у форматі марафону і тривала 14 годин – це стало світовим рекордом. Тоді на зустріч із главою держави прийшли близько 300 журналістів. 

У 2020 році Зеленський також проводив прес-конференцію, однак через карантинні обмеження вона не була такою масштабною. Ця зустріч із журналістами відбулася в парковій зоні Маріїнського палацу просто неба.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme