В Угорщині стартувала COVID-вакцинація українців: Як отримати щеплення

Угорщина почала приймати заявки на вакцинацію від громадян, які мешкають у прикордонних районах, зокрема, українців

Журналіст стрічки новин
В Угорщині стартувала COVID-вакцинація у…
Фото: Рixabay

Про це пише Depo.ua із посиланням на урядовий портал Угорщини.

Зазначається, що люди, які проживають на Закарпатті, мають можливість вакцинуватися в певних пунктах перетину кордону і пунктах вакцинації прикордонних лікарень, куди автобуси доставляють від кордону на спеціально відведених автобусах.

Уряд Угорщини наголошує, що для громадян України діють суворіші правила перетину кордону, аніж для інших осіб з прикордонних країн, через те, що наша держава не входить до Шенгенської зони.

"Закарпатці можуть в'їхати в Угорщину для вакцинації в пунктах перетину кордону, визначених міністром внутрішніх справ: залізничний прикордонний перехід "Захонь", пункт пропуску "Косино-Барабаш", пункт пропуску "Дзвінкове-Лонья", – зазначили в уряді країни.

Відомо, що уже 850 тисяч українців повністю вакциновані від коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Міністерстві охорони здоров'я вивчають можливість введення щеплення третьої дози вакцини від коронавірусу через шість місяців після вакцинації двома дозами. 

Також МОЗ пропонує розпочати вакцинацію від коронавірусу певних категорій дітей

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme